30 Nisan 2015 Perşembe

İŞ GÜNÜNE ZİNDE KALKMAK ŞARJ OLMAK AMA NASI!!




Evde de yoğun bir tempoda çalışırmış doğru yaşıyorum...Yanlış yaptığım bişeyler var diye düşündüm yeterince sağlıklı bir güne başlıyormuyum günüm beni bukadar yorup strese sokuyor işte uyandığım birkaç konu...


   Yatak Odası önemli !!


soğuk  renkler, bütün enerjinizi alıp götürür, parlak renkler ise; hayatınıza canlılık katar. Bu yüzden, yatak odanızın duvarlarını daha parlak, sizi canlandıracak ve enerjinizi arttıracak renklere boyamalısınız. Ayrıca, hedef belirten bir resim asmak  baktikça işimizde ve hayat amacımızda bize ışık oluşturur ayrıca yine kendinizi mutlu hissedebileceğiniz  birkaç resim asabilir ve odanızı birkaç çiçekle de süsleyebize bilirsiniz. Her sabah uyandığınızda, bu canlı renklere bakınca enerjiniz  de artacaktır.



  Yeteri Kadar Uyuyun!!


Vücudunuzun ihtiyacı olan, dinlenme ve uyuma süresini tamamlaması; sabahları, gün boyu kendinizi uykulu hissetmemenizi sağlayacak ve sabahları erken kalkmanıza yardımcı olacaktır. Güzellik uykusunu duymuşsunuzdur, yani erken yatıp, yeterince uyuyup, sabahları erken kalkacak ve daha zinde uyanacaksınız.



  Kahve İçmeyi Azaltmak!!


Eğer, sabah bir fincan kahve içmeden yaşayamıyorsanız, tercihinizi meyve suyundan yana yapabilirsiniz. Çünkü sağlığınıza sağlayacağı yarar, kahveden çok daha fazla olacaktır.



Sağlıklı Bir Kahvaltı Yapmak!!


sağlıklı bir kahvaltı yaparak güne başlarsanız, kendinizi daha enerjik hissedecek ve gün içerisindeki işlerinize daha iyi yoğunlaşacaksınız. Kahvaltınızı yaparken; tahıl ekmeği ya da kepekli ekmek, peynir, yumurta, süt ve meyve gibi sağlıklı besinler tüketmeye çalışmalısınız,kendinize güzel bir tabak hazırlayın hemde her sabah !!


Güne Başlarken Derin nefes alın!!


Güne zinde bir başlangıç yapmanın bir diğer yolu da, derin derin nefes almaktır. Sabahları erken kalkıp, derin nefes alıp vermek, kendinizi toparlamanıza ve sakinleşmenize yardımcı olacaktır. Eğer evinizin balkon ya da herhangi bir açık alanı varsa, uyandığınızda balkonunuzda oturup güneşe bakarak, derin derin nefes alabilirsiniz



Şükür ve dua etmek!!
Dua etmek zihniniz için de çok faydalıdır.  duygularınızı rahatlatmanıza ve daha sevecen olmanıza yardımcı olur.  Bu durum da, gün boyu sakin ve huzurlu hissetmenizi sağlayacaktır,ayrıca şükretmek sahip olduklarınızın farkına varmanıza sağlar!
duş almak!!

Duş almak!!
Vücut kaslarınızın gevşemesini ve kendinizi yenilemenizi sağlar. Biraz vaktiniz varsa, duş alarak gerginliğinizi üzerinizden atabilir ve vücudunuzun rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Dünü  Düşünmeden Yaşayın!!

Ne olduysa oldu, geçmişi asla değiştiremezsiniz!  Dün yaptığınız hataları geri alamaz ve herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Dün yaşadıklarınız hakkında endişelenmeyin ve yaşananları tekrar tekrar düşünmeyin. Yeni bir güne başladığınızı unutmayın! Dünü unutun ve bu gün yapacaklarınıza odaklanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder