3 Nisan 2015 Cuma

HAFIZA VE ZEKA GELİŞTİREN 5 TEMEL TAKTİK !



Çocuklarımıza çevremize,işimize daha verimli olmak için hafızamızı ve zekamızı keskinleştirmek şart,bu konuda sürekli araştırmayı seviyorum bu yazı araştırılmış teyit lenmiş bir yazı şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum!!

  



1. Zekânızı parlatın!


Keskin bir zeka  daha rahat olmamızı, iyi ilişkiler kurmamızı, iyi beslenmemizi ve sağlıklı bir yaşam sürmemizi sağlar. Zihinsel aerobik yapma, hafızayı geliştirir ve Alzheimer hastalığı riskini azalttır. Araştırmalar  beynimizi aktif tuttuğumuzda, inanılmaz derecede beyin veriminin arttığını buldu, hatta sadece birkaç hafta sonra bile!

zekanızı parlatmak için tavsiyeleri okuyun uygulayın!zihinsel ufkunuzu genişletmek için farklı deneyimler yaşayın örneğin, yeni bir yere yolculuk yapmak, enstrüman çalmayı öğrenmek, balo dansı yapmak veya okula geri dönmek olabilir. 

Üç Temel Hafıza Tekniğini Öğrenin uygulayın!
Bakın: Hatırlamak istediğiniz şeye odaklanın.
Kapın: Bilginin zihinsel kesitlerini hayal edin.
Bağlantı Kurun: Beyninizde kesitleri birbirine bağlayın / birleştirin.
Bulmacalar, oyunlar, okuma ve diğer düşünsel hobiler ile zihinsel olarak aktif kalın, fakat beyninizi çalıştırdığınızdan ve beyninizi zorlamadığınızdan emin olun- hayal kırıklığı ve üzüntü yaratmadan ilginizi çeken meydan okuma seviyenizi bulun 

2. Sağlıklı ilişkiler geliştirin

Sosyal olarak aktif olun bu kişiler diğerlerine oranla daha uzun ömürlü sayılabiliyor inanılmaz ama gerçek!Eşinizle  cinsel ilişkinizi güçlendirin çünkü iyi seks daha uzun yaşamak demektir,kan basıncını düşürür, ağrıyı azaltır, dinlendirici bir uyku çekilmesini sağlar, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir bu sayede enfeksiyona karşı daha iyi mücadele ederiz.

Empati—Başka bir insanın duygusal bakış açısını anlama ve bu anlamayı vurgulama kabiliyetimiz. Herkes empati uzmanı olmamasına rağmen, bize empatik yanıtlarımızı vurgulamayı öğreten kolay egzersizlerle yeteneklerimizi geliştirebiliriz.

Dikkatli Dinleme Egzersizini Deneyin: eşinizden veya arkadaşınızdan bir duygu veya onun için önemli olan bir konu hakkında konuşmasını isteyin ve hiç kesmeden veya yorum yapmadan dinleyin. Gözünün içine bakın ve odaklanın. 5 dakika sonra, nasıl hissettirdiği hakkında birbirinizle konuşun

3.Stresi azaltmak

Stressiz  yaşam düşünülemez  fakat strese karşı daha sağlıklı tepkiyi öğrenebiliriz. Daha uzun ve daha iyi bir yaşantı sürmek için stresi en aza indirebileceğimiz bazı adımlar var bunlar !
Evinizdeki ve yaşamınızdaki karmaşıklığı kontrol edin.
Bazen bizi zorlayan insan karmaşıklığına sahip oluruz bu yüzden gerçekten ilgilendiğimiz kişiler için daha fazla zamana sahibiz. Yapmanız gerekenler listesinden birkaç kısmı / parçayı çıkarmayı deneyin.
Çoklu Göreve Dikkat Edin: Yavaş olun ve bir seferde bir şey alın.
Meditasyon Yapmayı Öğrenin: Düzenli meditasyon sadece stresi azaltmaz aynı zamanda, bağışıklık sistemini güçlendirir, kireçlenmeden kronik ağrıya kadar çeşitli medikal durumların iyileşmesini sağlar.
“Hayır” deme konusunda kendinize yetki verin. Yeteri kadar “hayır” demediğimiz zaman, daha fazla sorumluluk alırız ve endişeli, kızgın, içerlemiş ve tutsak kalmış hissederiz.                                                           
4. Pozitif düşünün

İyimserler, kötümserlere göre daha muhteşem bir yaşam beklentisine sahipler.Yarım bir bardağı dolu görmeye çalışın
Son yapılan araştırmalar, aklımıza koyduğumuzda iyimserliği öğrenebileceğimizi gösteriyor.
Ruhsal dünyanızı keşfedin. Haftada bir ibadet evlerine katılma, hiç katılmayanla kıyaslandığında, 7 yıl daha hayat kalma ile ilişkilendirilir.


5.  Çevrenizi düzenleyin

Çevremizin nasıl hissettiğimiz ve ne kadar yaşadığımız üzerinde büyük bir etkisi vardır. İster tamamiyle trafik, gürültü, hava kirliliği olsun, isterse de estetik veya yatak odası ısısı gibi daha kişisel çevresel konular olsun, kaliteli uzun yaşamımız sadece bu etkilere adpte olmamızı değil aynı zamanda da bireysel tatlarımızı ve ihtiyaçlarımızı karşılama için onları şekillendirmeyi öğrenmemizi gerektirir.
Evinizi veya iş yerinizi dizayn ederken işlevi ve estetiği göz önünde bulundurun. Karmaşıklığı ve gürültüyü kontrol edin ve uykunuzu ve rahatlığınızı artıracak şekilde yatak odanızı düzenleyin.
Güneşe, dumana, kirli havaya, ve diğer hava kökenli zehirlere maruz kalmanızı en aza indirin.
Yolda güvende olun. Kendiniz başa çıkamıyorsanız başkasına sürdürün.
İş yerinizi güvenli ve konforlu yapın.
Konfor ve güvenlik için ergonomik dizaynlar düşünün.
Aşırı yüklü bilgiden kaçınmak için teknolojinizi yönetin.

1 yorum:

  1. Merhaba
    Bu konuları ayrı birer post yayını olarak hayattan kesitler olarak anlatsaydın; keyifli olurdu. Sağlıklı ilişkiler şu devirde özellikle yakınlarımızla kurmalıyız. Hayatın zorlukları biraz daha kolayca atlatmamız için en büyük destek onlardan geliyor.

    YanıtlaSil