17 Nisan 2015 Cuma

MUTFAĞIMIZ DA BULUNAN BESİNLERİN DEĞERİNİ BİLELİM!!










Domates: Kanserde savaşta etkili olan,istah açar ve renk tonunun açılmasında etkilidir.

Maden suyu: Cilde iyi gelir,sindirimi kolaylaştırır,toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Ton Balığı:İçinde bulunduğu yağ asitlerinin kan basıncını düşürdüğü,migrene bağlı baş ağrılarını baskılayıcı,egzama önleyici,kuru cilde nem desteği sağlayıcı etkisi vardır.

Mantar:Besleyici,bağışıklık sisteminini güçlendirici,kilo vermeye yardımcı yense de kilo aldırmayan 
bir besindir.İçersinde bol miktarda bitki selülozu bulunduran mantar;kabızlığı önler kandaki kolestrol miktarını azaltır.Ortalama bir meyveden daha fazla C vitamini içeren mantar,metabolizmanızı da hızlandırır.

Süt: D vitamini ve Kalsiyum içermesi nedeniyle kemikleri ve dişleri güçlendirir.

Portakal: İçerisinde kanseri önleyici birleşimi olan,kişinin günlük C vitamini gereksinimlerini karşılayan bakterilere karşı direnci artıran bir besindir.

Havuç: A vitaminince zengin olup, saçınıza ve cildinize iyi gelir.

Ceviz: Beynin gıdasıdır.1 pound (453gr) yaklaşık 5 pound yumurtaya veya 9 pound süte eşittir.Cevizde bulunan proteinler arasında Iysine maddesi bulunur.Bu madde  beyin için faydalıdır ve gözaltı torbalarına iyi gelir.

Elma:Selüloz, C vitamini ve şeker içeren bir besindir.Bu nedenle uçuk oluşmasınıda engeller, cildin parlaklığının korumasına yardımcı olur.

Çikolata:Yatıştırıcı  özelliği vardır,dokusu tadı ile beynin kortikal  zevk merkezini uyarır,bu nedenle çikolata yeyince kendimizi  iyi hissederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder