(Ben artık günde 1 bardak içerim diye düşünüyorum )
Diyetisyen Şebnem Kandıralı, adaçayını değerlendirdi ve bakın sonuçları neler oldu ,şifa kaynağı olduğunu söyleyebilirim öncelikle
ADAÇAYININ YAPILIŞI;
Adaçayını hazırlamanın basittir. 1 bardak kaynayan suya 1 çay kaşığı adaçayı ekleyin. Kapalı bir kapta 15-30 dk demleyin. Çayı kompres olarak kullanmayıp içecekseniz tadını arttırmak için biraz bal ekleyebilirsiniz.
FAYDALARI (ki saymakla bitmiyo)
Migren baş ağrıları için, Sıcak adaçayı içine bir bez batırın. Bunu alnınızın üzerine koyarak kompres yapın.
Mide krampları ve sindirim sorununz varsa;Sıcak adaçayı ile hazırlanmış kompresi karın bölgenize koyarak sindirim sorunlarından özellikle gaz oluşumundan kurtulabilirmişiz
Soğuk algınlığı, grip, bronşit iseniz ; Sıcak adaçayı tüketimi bronşit, soğuk algınlığı ve grip belirtilerini hafifletmeye yardımcı, Sadece balgam söktürücü olarak değil vücudu terlettiği için toksin atıcı faaliyet de gösteriyo ve İstenirse bal ilavesi yapılabilir.
Sinüsleri ve akciğerleri temizler; Adaçayının buharının solunması gerekiyo bu işlem için, Başınızla kase arasına havlu koyarak çıkan buharlardan maksimum düzeyde fayda sağlayabilirsiniz. Bir buharlaştırıcı içine filtre halinde adaçayı da konabilir veya sıcak bir banyo içine adaçayı serpiştirilebilir.
İshal tedavisi için ; İshal tedavisinde soğuk adaçayı günde 2-4 bardak arasında öneriliyo ve Kesikler ve yaralar için Soğuk adaçayı ile kesik ve yaralar üzerine kompres yapılarak rahatlama ve daha hızlı iyileşme sağlayabiliyormuş,
Ağız sağlığı için: Günde 3 kez soğuk adaçayı ile gargara yapıldığında diş eti iltihapları ve ağız yaraları için tedavi sağlar. 2.5 g kuru adaçayı 100 ml suda kullanılabilir.
Sıcak basmalarına karşı: 1 bardak sıcak suya 4 yemek kaşığı adaçayı ekleyip en az 4 saat demlemeye bırakıp,Bir elekten geçirdikten sonra içine bal ve limon katılabilir ve soğuk olarak bir sıcak basma anının başlangıcında tüketmek gerekiyor,1 bardak adaçayı sıcak basmalarını 2 güne kadar önleyebilmekte ayrıca,
Beyin fonksiyonlarının geliştirilmesi: Daha iyi bir beyin fonksiyonu ve mükemmel bir hafıza arttırıcı olması harika bişey bence, Çalışırken adaçayı yudumlamak sadece sizi sağlıklı tutmakla kalmayıp öğrendiklerinizi de korumaya yardımcı oluyor,Asetilkolin Alzheimer hastalığını önlemede ve tedavide gerekli bir bileşiktir. Beyindeki kimyasal bir haberciymiş,Alzheimer hastalığı olanlarda asetilkolin seviyeleri düşüktür. Adaçayı asetilkolini parçalayan enzimi yok ediyo
Taze adaçayı kağıt havlu içine sarılıp, plastik torba içine yerleştirildikten sonra buzdolabında birkaç gün boyunca saklanabilir. Kuru adaçayı da rutubetten uzak, serin ve karanlık bir yerde hava geçirmez bir şişede muhafaza edilmelidir. Doğru saklandığında kuru hali yaklaşık 6 ay durur.
NOT;
Adaçayı kasılmalara neden olduğu için hamilelik sırasında tüketilmemelidir. Emziren kadınlarda sütün azalmasına neden olduğundan tercih etmemelidir. Çocuklar içinde tüketimi uygun değildir. Yüksek tansiyonu olanlarda kan basıncını arttırabilir. Diyabeti olan hastalarda kan şeker düşüklüklerine neden olabilir. Adaçayı uyku ve uyuşukluğa sebep olur. Sakinleştirici ilaç kullananlar beraberinde adaçayı da tüketirlerse çok fazla uyku hali oluşabilir.''
ADAÇAYININ YAPILIŞI;
Adaçayını hazırlamanın basittir. 1 bardak kaynayan suya 1 çay kaşığı adaçayı ekleyin. Kapalı bir kapta 15-30 dk demleyin. Çayı kompres olarak kullanmayıp içecekseniz tadını arttırmak için biraz bal ekleyebilirsiniz.
FAYDALARI (ki saymakla bitmiyo)
Migren baş ağrıları için, Sıcak adaçayı içine bir bez batırın. Bunu alnınızın üzerine koyarak kompres yapın.
Mide krampları ve sindirim sorununz varsa;Sıcak adaçayı ile hazırlanmış kompresi karın bölgenize koyarak sindirim sorunlarından özellikle gaz oluşumundan kurtulabilirmişiz
Soğuk algınlığı, grip, bronşit iseniz ; Sıcak adaçayı tüketimi bronşit, soğuk algınlığı ve grip belirtilerini hafifletmeye yardımcı, Sadece balgam söktürücü olarak değil vücudu terlettiği için toksin atıcı faaliyet de gösteriyo ve İstenirse bal ilavesi yapılabilir.
Sinüsleri ve akciğerleri temizler; Adaçayının buharının solunması gerekiyo bu işlem için, Başınızla kase arasına havlu koyarak çıkan buharlardan maksimum düzeyde fayda sağlayabilirsiniz. Bir buharlaştırıcı içine filtre halinde adaçayı da konabilir veya sıcak bir banyo içine adaçayı serpiştirilebilir.
İshal tedavisi için ; İshal tedavisinde soğuk adaçayı günde 2-4 bardak arasında öneriliyo ve Kesikler ve yaralar için Soğuk adaçayı ile kesik ve yaralar üzerine kompres yapılarak rahatlama ve daha hızlı iyileşme sağlayabiliyormuş,
Ağız sağlığı için: Günde 3 kez soğuk adaçayı ile gargara yapıldığında diş eti iltihapları ve ağız yaraları için tedavi sağlar. 2.5 g kuru adaçayı 100 ml suda kullanılabilir.
Sıcak basmalarına karşı: 1 bardak sıcak suya 4 yemek kaşığı adaçayı ekleyip en az 4 saat demlemeye bırakıp,Bir elekten geçirdikten sonra içine bal ve limon katılabilir ve soğuk olarak bir sıcak basma anının başlangıcında tüketmek gerekiyor,1 bardak adaçayı sıcak basmalarını 2 güne kadar önleyebilmekte ayrıca,
Beyin fonksiyonlarının geliştirilmesi: Daha iyi bir beyin fonksiyonu ve mükemmel bir hafıza arttırıcı olması harika bişey bence, Çalışırken adaçayı yudumlamak sadece sizi sağlıklı tutmakla kalmayıp öğrendiklerinizi de korumaya yardımcı oluyor,Asetilkolin Alzheimer hastalığını önlemede ve tedavide gerekli bir bileşiktir. Beyindeki kimyasal bir haberciymiş,Alzheimer hastalığı olanlarda asetilkolin seviyeleri düşüktür. Adaçayı asetilkolini parçalayan enzimi yok ediyo
Taze adaçayı kağıt havlu içine sarılıp, plastik torba içine yerleştirildikten sonra buzdolabında birkaç gün boyunca saklanabilir. Kuru adaçayı da rutubetten uzak, serin ve karanlık bir yerde hava geçirmez bir şişede muhafaza edilmelidir. Doğru saklandığında kuru hali yaklaşık 6 ay durur.
NOT;
Adaçayı kasılmalara neden olduğu için hamilelik sırasında tüketilmemelidir. Emziren kadınlarda sütün azalmasına neden olduğundan tercih etmemelidir. Çocuklar içinde tüketimi uygun değildir. Yüksek tansiyonu olanlarda kan basıncını arttırabilir. Diyabeti olan hastalarda kan şeker düşüklüklerine neden olabilir. Adaçayı uyku ve uyuşukluğa sebep olur. Sakinleştirici ilaç kullananlar beraberinde adaçayı da tüketirlerse çok fazla uyku hali oluşabilir.''
Adaçayı uyku açar. O yüzden sabah içilmesi önerilir. Epileptik ilaçlar kullanan kişiler için bitki çayları doktoruna sorulmalıdır.
YanıtlaSilteşekkür ederim bilgi paylaşımınız için
Sil