28 Ekim 2015 Çarşamba

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

Karnıbahar hem hafif hem lezzetli bir sebze, bu tarif çalışan bayanlar için hem pratik hem lezzetli misafirlerinizede yapabileceğiniz harika yemek



Malzemeler ;

1 adet karnıbahar
1 su bardağı rendelenmiş  kaşar peyniri

Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
tuz karabiber (kendi baharat karışımımdan koydum)

öncelikle tereyağ ve sıvıyağı koyup ısıtıyoruz,unu koyup kokusu gidene kadar kavuralım ardından süt ve baharatları ekleyip kaynayana kadar orta ateşte iyice karıştırıyoruz.
haşlanmış karnıbaharın üzerine sosu döküp iyice yedirelim yağlanmış tepsiye koyup üzerine kaşar rendesini serpelim(resimdeki gibi)..
fırın ayarı;200 derecede 20 dk

afiyet olsun...









5 yorum:

  1. Off ben de çok seviyorum bunuu :) Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, karnıbaharın en çok sevdiğim tarifi. Bende bloğuma beklerim. sevgiler.

    YanıtlaSil