19 Mayıs 2015 Salı

FİNCANDA VE SUDA PİŞİRİLİP YAPILAN BİR BROWNİ !!

Hem hesaplı hem pratik,ekonomik!!çünkü tencerede suyun içinde fincan içinde pişiyor  püf noktası ise:fincanların içinin iyi bir şekilde yağlanması,fincanların içine kek hamurunun yarıya kadar konulması çünkü kabarma payı olucak,tencerenın içine konulan su fincanların yarısına kadar gelmesi :)



MALZEMELER;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı fındık, ceviz kırığı
  • arasına ve üzerine çikolata sosu
YAPILIŞI;Kek malzemeleri çırpılarak kek hamuru hazırlanır. Kahve fincanları yağlanır  ve hazırlanan hamur fincanlara paylaştırılır. Fincanlar sığacak büyüklükte bir tencereye tek sıra yerleştirilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulur.
Tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir bez üzerine örülür ki çıkan buhar keklerin üzerine damlamasın. Daha sonra kapak kapatılarak su kaynayana kadar yüksek ateşte ocak açılır. Daha sonra altı kısılarak kapağı hiç açmadan 20 dk kaynatılır. Altı kapatıldıktan sonra 15 dk daha kapağı açılmadan beklenir. Daha sonra fincanlardan çıkarılıp,bıçak yardımıyla ikiye ayrılır arasına sonradan yapılan çikolata sosu arasına ve üzerine yayılır ve çileklerle veya farklı meyvelerle süslenir 

afiyet olsun...



2 yorum:

  1. merhaba ellerinize sağlık güzel tarif deneme isterim :) bu arada bloğunuzu aldım bende bloğuma beklerim sevgilerle:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, beni takibe aldığınızı gördüm. Ben de sizi hemen takibe aldım. Blogunuz hayırlı olsun...

    YanıtlaSil