30 Nisan 2015 Perşembe

İŞ GÜNÜNE ZİNDE KALKMAK ŞARJ OLMAK AMA NASI!!




Evde de yoğun bir tempoda çalışırmış doğru yaşıyorum...Yanlış yaptığım bişeyler var diye düşündüm yeterince sağlıklı bir güne başlıyormuyum günüm beni bukadar yorup strese sokuyor işte uyandığım birkaç konu...


   Yatak Odası önemli !!


soğuk  renkler, bütün enerjinizi alıp götürür, parlak renkler ise; hayatınıza canlılık katar. Bu yüzden, yatak odanızın duvarlarını daha parlak, sizi canlandıracak ve enerjinizi arttıracak renklere boyamalısınız. Ayrıca, hedef belirten bir resim asmak  baktikça işimizde ve hayat amacımızda bize ışık oluşturur ayrıca yine kendinizi mutlu hissedebileceğiniz  birkaç resim asabilir ve odanızı birkaç çiçekle de süsleyebize bilirsiniz. Her sabah uyandığınızda, bu canlı renklere bakınca enerjiniz  de artacaktır.



  Yeteri Kadar Uyuyun!!


Vücudunuzun ihtiyacı olan, dinlenme ve uyuma süresini tamamlaması; sabahları, gün boyu kendinizi uykulu hissetmemenizi sağlayacak ve sabahları erken kalkmanıza yardımcı olacaktır. Güzellik uykusunu duymuşsunuzdur, yani erken yatıp, yeterince uyuyup, sabahları erken kalkacak ve daha zinde uyanacaksınız.



  Kahve İçmeyi Azaltmak!!


Eğer, sabah bir fincan kahve içmeden yaşayamıyorsanız, tercihinizi meyve suyundan yana yapabilirsiniz. Çünkü sağlığınıza sağlayacağı yarar, kahveden çok daha fazla olacaktır.



Sağlıklı Bir Kahvaltı Yapmak!!


sağlıklı bir kahvaltı yaparak güne başlarsanız, kendinizi daha enerjik hissedecek ve gün içerisindeki işlerinize daha iyi yoğunlaşacaksınız. Kahvaltınızı yaparken; tahıl ekmeği ya da kepekli ekmek, peynir, yumurta, süt ve meyve gibi sağlıklı besinler tüketmeye çalışmalısınız,kendinize güzel bir tabak hazırlayın hemde her sabah !!


Güne Başlarken Derin nefes alın!!


Güne zinde bir başlangıç yapmanın bir diğer yolu da, derin derin nefes almaktır. Sabahları erken kalkıp, derin nefes alıp vermek, kendinizi toparlamanıza ve sakinleşmenize yardımcı olacaktır. Eğer evinizin balkon ya da herhangi bir açık alanı varsa, uyandığınızda balkonunuzda oturup güneşe bakarak, derin derin nefes alabilirsiniz



Şükür ve dua etmek!!
Dua etmek zihniniz için de çok faydalıdır.  duygularınızı rahatlatmanıza ve daha sevecen olmanıza yardımcı olur.  Bu durum da, gün boyu sakin ve huzurlu hissetmenizi sağlayacaktır,ayrıca şükretmek sahip olduklarınızın farkına varmanıza sağlar!
duş almak!!

Duş almak!!
Vücut kaslarınızın gevşemesini ve kendinizi yenilemenizi sağlar. Biraz vaktiniz varsa, duş alarak gerginliğinizi üzerinizden atabilir ve vücudunuzun rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Dünü  Düşünmeden Yaşayın!!

Ne olduysa oldu, geçmişi asla değiştiremezsiniz!  Dün yaptığınız hataları geri alamaz ve herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Dün yaşadıklarınız hakkında endişelenmeyin ve yaşananları tekrar tekrar düşünmeyin. Yeni bir güne başladığınızı unutmayın! Dünü unutun ve bu gün yapacaklarınıza odaklanın.

27 Nisan 2015 Pazartesi

SAMİMİYETSİZ SAMİMİYETLER!!

             
        Daha küçüktük cok samimiydik,beraber suç işlercesine..
        Bebeklerimizi paylaşırcasına..
        Birbirimizi kuş pisliklerine oturturcasına..
        Pamuk içinde tepenircesine...
        Taş atıp ağlarcasına ama bi okadar sıkı sarılırcasına...
        En güzel dostluğum evet ben daha küçücükken oldu...
        Çok kez ağladık güldük...
        Mektuplaştık bile hem biz...
        Yok yok kopmadık 17 sene oldu görüşeli...
        Aynı gülümseyişlerimiz....
        Birbirimize bi bakışta ne düşündüğümüzü anlayışımız aynı! 
            
     
         
         


Peki ya samimiyetsiz samimiyetler...
Hiçbir zor anımda yanımda olmayıp alttan destekli atıp yukardan tutanlar!
hakkımda hiç birşey bilmeyenler!
Açık kollayanlar!
mesafe koyanlar!
Yapmış olduğu ayıpları bir hayat felsefesi görenler!
biz biliriz dostluğu!! bir adım atana on adım atmak artık bu devirde çok yanlış MIŞ!
bu yüzdendir ki çok sıkıldım samimiyetsiz samimiyetlerden!

25 Nisan 2015 Cumartesi

BÜTÜN KOMBİNLERDE ŞIKLIK SAĞLAYAN SİHİRLİ 5 PARÇA!



Beyaz Bluzlar!
Çok sıradan demeyin, mutlaka bulunsun çünkü,  Sadelikten gelen güzelliği beyaz bluzlarınızla yakalayabilirsiniz. Onları yırtık jeanlerinizle kombinleyebilir ya da kalem eteklerinizle tercih edebilirsiniz!




Deri Pantolonlar!
Bu pantolonlar şıklığın tek parçası olabiliyor bazen!
 Eğer çok iddialı olduğunu düşünüyorsanız, üzerine spor bi bluz tercih edebilirsiniz. Her türlü tarza olanak sağlayan bu parçalardan mutlaka edinmelisiniz!




Deri Ceketler!
İşte hemen hemen her şeyin üzerine tercih edebileceğiniz tek bir parça! Giydiğiniz an size bambaşka bir hava katacak bu ceketleri dilerseniz eşofmanlarınızın, dilerseniz şık bir elbisenin üzerine tercih edebilir!





Koyu Güneş Gözlükleri!
Bu gözlükler de yaz-kış yanınızda olacak, sizi hiç mi hiç yalnız bırakmayacaklar! Kombinlerinizin tamamlayıcı olan bu gözlükler için “Hayat kurtarır” diyebiliriz!



Haki Trençkotlar!
 Başlı başına tüm görünümünüzü değiştirme gücüne sahip sihirli parçalardan! İçine giydiklerinizin pek görünmeyeceğiniz varsayarak; ister spor ayakkabılarınızla, ister topuklu, ister babetlerle rahatlıkla tercih edebileceğinizi söyleyebiliriz. Çünkü hepsinin ayrı ayrı bir havası olacak!




 

BEYNİNİZİ ŞARJ ETMENİN 10 MUHTEŞEM YOLU !






19 Nisan 2015 Pazar

BU BAHAR YENİ BİR SEN OLMAYA NE DERSİN?





Yaşam alanımızı  gözden geçirelim..
Yaşadığınız ortamları ağır kimyasal içeren,nefes almasını engelliyor ise kaldırın!!ayrıca bedenimize sürdüğümüz kokuları da gözden geçirelim,yaşam alanımıza daha çok çiçeklendirelim bir toprak ve saksıya ne dersiniz?

 Doğal ürünler kullanmak  çok önemli...
Bir aktara gitmek mesela,doğal yağlardan bedeninize, saçınıza, ayaklarınıza, ellerinize,yüzünüze kremler yaptırın. Toprağı bedenimizi, en değerli yaşam ünitemizi kürlerle besleyip rahatlatmak! ışıldamak !

Masaj yaptırmak...
Bedenimize içinize bir güzellik yapmaya ner dersin! masaja gidin! Hiçbir şeyi düşünmeden gevşeyin, rahatlayın, bedeninizin arınmasına izin verin,size iyi baktığı için teşekkür etmenin bir şekli gibi sunun ona bu konforu, mutlu edin bedeninizi.

Yediklerimi hafifletip,serinletmek...
Bedenimizi yoran en önemli işlev sindirim'dir,bunun  için yapmamız  gereken daha hafif yemek detokslara yer vermek!

Negatif insanlardan uzak duralım...
Toksik maddeler bedene ne kadar zarar veriyorsa, toksik ilişkiler de ruha o kadar zarar veriyor. Bazı insanlar sadece söylenmek için ortada dolanıyor. Güzel şeylerden bahseden insanlarla çevreleyin gününüzü, çözüm aramadan sorun konuşan insanların size ağırlaştırmasına izin vermeyin. Uzaklaşın böyle insanlardan.

 Telefon rehberinizi, e-postalarımızı temizleyelim...
Telefon rehberinizi ve eski mail'lerinizi gözden geçirin. İşi bittiği halde tuttuğunuz ne kadar mail var, artık görüşmediğiniz halde telefonunu tuttuğunuz ne kadar insan? temizleyin. Dışarıdaki yansımaları temizlendikçe, yüreğinizin de hafiflediğini göreceksiniz.

Yeni şeyler deneyelim...
 Kocaman bir dünyada, ne kadar küçük bir çemberde yaşadığımızı fark etmeden günlerimizi geçiriyoruz bazen. Her gün çemberinizi bir arpa boyu genişletin: hiç yapmadığınız bir şey yapın. Hiç sürmediğiniz bir oje sürün, hiç konuşmadığınız bir insanla konuşun, tarzını sevmediğiniz için dinlemediğiniz bir müzik dinleyin, seçmediğiniz kahveyi seçin.

 Gülümseyelim...
Gülümsemeyi seçin. Çiçeklenme mevsiminde olduğumuzu unutmayın. Somurtmayın, çiçek açın, gülümseyin, ışıldayın.

 Bitirmediğiniz işleri bitirelim...
Bitirilmemiş işlerinize bir göz atın,Yarım kalan işlerinizi ya bitirin, tamamlayın, bütün ve tam olmalarına izin verin. Ya da elinizden ve ruhunuzdan zaten çıkmış olanlarla vedalaşın, ayrılın. Hesapları kapatın.

 Kendinizi görün, kendinizi sevin...
Aynaya bakın. Gözlerinizin içine. Güzel yüzünüze. Tüm yaşanmışlıkların yüzünüzdeki ve bedeninizdeki izlerine. Baktığınız şeyi seviyor musunuz? Sevin. Eşsizliğini ve biricikliğini, özelliğini ve güzelliğini görmeye izin verin.

Size iyi gelen şeyleri hatırlayın...
Kendinize ve kalbinize güvenin. Huzur, eğlence, mutluluk, aşk, rahatlık, keyif, heyecan hissettiğiniz her an doğru yoldasın diyen kalbinizi duyun. Sıkıntı, acı, üzüntü, kıskançlık, öfke hissettiğiniz her an kalbinizden uzaklaştığınızı hatırlayın.

Mutluluk veren müzikleri dinleyin...
Evinizde, iş yerinizde, arabanızda mutlu şarkılar dinlemeye özen gösterin. Şarkıların sihrini hissedin. Mutlu şarkıların ruhunuza nasıl iyi geldiğini, hemen mutlulukları ve eğlenceyi hatırlattığını deneyimlemeye izin verin.

Sevdiğiniz işi yapın...
Yaptığınız işi sevin, sevmiyorsanız yapmayın, yapıyorsanız sevmenin yollarını bulun. Hayat mağduru, kader kurbanı olmak isteyen tarafınızı görün, geçirdiğiniz her saniyenin kontrolünün sizde olduğunu hatırlayın. Hayatın saniyelerden oluştuğunu unutmayın. İçinde olduğunuz her şartta en güzelini yapmaya çalışan tarafınızı harekete geçirin. Güzel bir ömrün istenilenleri bekleyerek değil, düşlenilenlere yürüyerek yaratıldığını unutmayın.

Kitaplarınızı gözden geçirin...
Artık okuduğunuz ve bir daha asla okumayacağınız kitapları bahar temizliğini bahane ederek okuyacak insanlara hediye edin. Tüm o eski bilincinizin taşıyıcıları koli koli hayatınızdan çıktığında hem evinizin, hem zihninizin, hem de ruhunuzun hafiflemesine keyifle eşlik edin. Hediye ettiğiniz her kitapta gülümsettiğiniz yüzler, aldığınız teşekkürler de cabası.

17 Nisan 2015 Cuma

HAPPY DAY




MUTFAĞIMIZ DA BULUNAN BESİNLERİN DEĞERİNİ BİLELİM!!










Domates: Kanserde savaşta etkili olan,istah açar ve renk tonunun açılmasında etkilidir.

Maden suyu: Cilde iyi gelir,sindirimi kolaylaştırır,toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Ton Balığı:İçinde bulunduğu yağ asitlerinin kan basıncını düşürdüğü,migrene bağlı baş ağrılarını baskılayıcı,egzama önleyici,kuru cilde nem desteği sağlayıcı etkisi vardır.

Mantar:Besleyici,bağışıklık sisteminini güçlendirici,kilo vermeye yardımcı yense de kilo aldırmayan 
bir besindir.İçersinde bol miktarda bitki selülozu bulunduran mantar;kabızlığı önler kandaki kolestrol miktarını azaltır.Ortalama bir meyveden daha fazla C vitamini içeren mantar,metabolizmanızı da hızlandırır.

Süt: D vitamini ve Kalsiyum içermesi nedeniyle kemikleri ve dişleri güçlendirir.

Portakal: İçerisinde kanseri önleyici birleşimi olan,kişinin günlük C vitamini gereksinimlerini karşılayan bakterilere karşı direnci artıran bir besindir.

Havuç: A vitaminince zengin olup, saçınıza ve cildinize iyi gelir.

Ceviz: Beynin gıdasıdır.1 pound (453gr) yaklaşık 5 pound yumurtaya veya 9 pound süte eşittir.Cevizde bulunan proteinler arasında Iysine maddesi bulunur.Bu madde  beyin için faydalıdır ve gözaltı torbalarına iyi gelir.

Elma:Selüloz, C vitamini ve şeker içeren bir besindir.Bu nedenle uçuk oluşmasınıda engeller, cildin parlaklığının korumasına yardımcı olur.

Çikolata:Yatıştırıcı  özelliği vardır,dokusu tadı ile beynin kortikal  zevk merkezini uyarır,bu nedenle çikolata yeyince kendimizi  iyi hissederiz.

16 Nisan 2015 Perşembe

EVDE KİLO VERMEK İSTEYENLERE 6 ALTIN ÖNERİ !!






NOT:
Evde spor yapabiliriz aslonda kilo da veririz çok güzel yeterki istekli olalım...İş hayatıma evde devam ediyorum, artık benim gibi bu bilgilere ihtiyacı olanların yardımına koşuyorum ayrıca bende 51 kilodan- 45 gibi bir kiloya ulaşmak istiyorum nedeni kilo-boy oranım bu kiloyu gösteriyor ..
   
  Kısacası ne giyeceğimize biz karar verelim işte evde kilo verme yöntemleri


1.FARKETMEDEN SPOR YAPMAK : Evde ev işlerini tek tek ve rutin şekilde yapmak örneğin;makineye bulaşığı tek tek yerleştirmek gibi...

2.ARA ÖĞÜN YERİNE SU : Ara atıştırmalar olucak ama su içmek daha mantıklı!!hem günlük su ihtiyacı hemde vücudunuzdaki toksinleri atarsınız...

3.YETERİNCE UYKU:Yeterince uyuyun, yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken toplamış olursunuz. Özellikle 23.00 ile 05.00 saatleri arasında uykuda olun çünkü vücudumuz bu saatlerde sindirim yapar, yağ yakar ve hücreleri yeniler. Kalıcı kilo vermek için kaliteli uykunun önemi yüksektir.

4.GÜNEŞ IŞIĞI ZAYIFLAMAYI  HIZLANDIRIR:Mevsim ister yaz, ister kış olsun; dışarı çıkın. Çocuğunuz varsa bebek arabasına alıp çıkın, bu hem onun sağlığı için iyidir hem de bebek arabasını itmek size daha çok kalori yaktırır. Günde en az 20 dakika dışarıda oturmaya ya da yürüyüş yapmaya özen gösterin. Çünkü gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenize yardımcı oluyo Gün içinde yapacağınız güneş ışığında güzel, bir yürüryüş size fayda sağlayacak !!


6.MÜZİK: Yeme isteği geldiyse bir bardak su iç ve mezdeke aç!! hem dans et hem motive ol, hem zayıfla!

     teşekkürler...

14 Nisan 2015 Salı

METABOLİZMA HIZLANDIRAN MUCİZE SEBZE VE MEYVE




Metabolizmanın sorunsuz ve verimli olması  için lif, protein, vitamin ve minareller alması gerekiyor.

Bahar aylarında metabolizmanızın hızlı çalışmasına yardımcı olacak sebzeleri ve meyveleri bilirsek işimiz kolaylaşır, daha sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz.

        işte size  tam bir sağlık listesi 




   1.Turp
Baharın en  güzel sebzelerinden olan turp tam bir zengin besin deposu.

Bahar ayların taze tükettiğiniz veya suyunu sıkıp içtiğiniz turp size oldukça fayda sağlar,Turptaki kırmızı renk, likopen gibi besleyici maddeler içerdiğinin göstergesi Bu madde tansiyonu düzenlemekten tümör büyümesini engellemeye, kötü kolesterolü düşürmeye ve kanseri önlemeye kadar pek çok görevde etkili.

C vitamini açısından zengin olan turp, böbrek taşları olanlara, aşırı şişmanlara sıklıkla öneriliyor.






2.Kara lahana
 kara lahanayı  yemeklerinizde kullanmayı alışkanlık haline getirip metabolizmanızın çalışmasını hızlandırabilirsiniz.
Karalahana vücuttaki zehirleri maddeleri atmaya ve kemik dokularını sağlamlaştırmaya da faydalıdır...



3. brokoli
Brokoli  de bahar aylarında metabolizmanızı arttırmak için vücudunuza çok iyi bir şekilde hizmet eder.

Brokolinin en önemli özelliklerinden biri de, göğüs, akciğer ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı etkili bir koruyucu olmasıdır..

Göğüs kanseri riskini azaltan 'indol' adlı etken madde içerir. İndol, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engeller.

Ayrıca, lifli yapısıyla kilo vermeye yardımcı olur.



4.Kan portakalı

C vitamini bakımından vücudunuza sayısız faydası olan kan portakalı aynı zamanda metabolizmanızı da hızlandırır.

Tatlı ve keskin tadı ile de tatlı yeme ihtiyacınızı karşılar.





5.Kayısı

Bahar aylarının en sevilen lezzetlerinden olan kayısınin metabolizma dostu olmasının yanı sıra demir bakımından da çok zengin olan kayısı
Yemeklerden sonra yenmesi hazmı kolaylaştırır.





11 Nisan 2015 Cumartesi

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI İLE YAPABİLECEĞİN 10 MUCİZE !


             

                               

              merhaba yine bir araştırma ile buralardayım,           
        kesinlikle deneyeceklerim arasına giricek olan, hindistan cevizi yağı; araştırdıkça, sayısız faydalarını buldum , şimdi sizinle  bu mucizevi etkileri paylaşmak istiyorum
                          







       1.Doğal makyaj temizleyici! hatta göz makyajını çıkarmada bile kullanabilirsiniz!

       2.Yumuşacık bir cilt için banyo suyuna karıştırın!
               
       3.Cilt catlaklarını önler, masajla uygulayın!

       4.Saçları besler,yumuşatır!
                   
       5.Doğal bronzluk sağlar!

       6.Yaşlılık ve kırışıklık izlerini yok etmek için hindistan yağı ile ovun!
             
       7.Kırmızı cilt görünümünü azaltır !
           
       8.Egzema,sedef kuru dirseklere iyi gelir !
             
       9.Hindistancevizi yağını özel kılan en önemli bileşikler, laurik asit ile kaprik vekaprilik asitlerdir ki bunlar beyin   fonksiyonları için çok önemli yağ asitleri   olmalarının dışında aynı zamanda çok kuvvetli antioksidanlardır! BEYİN için çok             faydalı ayrıca Alzheimer  hastalığı olanlara şiddetle öneriliyor!

       10.Hindistancevizi yağı metabolizmayı hızlandırır günde 2 yemek kaşığı almak süper                          olucak!


                   

10 Nisan 2015 Cuma

YOĞURT KÜRÜ -EKSİ YARIM KİLO

 

                                        Yemeği fazla mı kaçırdınız!
                                         fazlalıklar mı var!
                                         Yine mi şişlik!
                                          Şişmanım ben !


   Çok güzel bir araştırma oldu kesinlikle deneyeceğim,etkisi görülmüş elimizin altında ki malzemelerle zahmetsiz maliyetsiz kilo verme,yoğurt kürü yarım kilo eksiltiyor ayrıca haftada iki gün yaptığınızda da ayda -4 kilo yapar! süper!

malzemeler; 1 kase yoğurt (yağlı-yağsız farketmez)
                     yarım çay kaşığı tarçın
                     yarım çay kaşığı zencefil
                     yarım çay kaşığı zerdeçal 

tüm malzemeler birbiriyle karıştırılıp uyumadan 3-4 saat önce yenilir,kullananlar sabah şişkinliklerinin indiğini söylüyor deneyip yazıcam

   teşekkürler...
             

8 Nisan 2015 Çarşamba

OFİS ÇALIŞANLARINA BESLENME TÜYOLARI

  Gün boyunca oturmak,kısıtlı,az hareket etmek hem metabolizmayı yavaşlatır hemde  uzun vadede zihin ve beden yorgunluğuna neden olur
                        metabolizmayı hızlandırmak ve zinde kalmak için altın kurallar;

     
                
 1.KAHVALTI YAPMAK : Mutlaka imkan varsa kahvaltı yapılmalı kahvaltıda (peynir,haşlanmış yumurta,maydanoz,domates,kepek ekmeği)olmazsa olmazlardan, e daha ne olsun!

  2.KURU MEYVE:Yanınızda kuru meyve taşıyın!(incir,kayısı,badem) bağırsak çalıştırıcılar dır, yüksek miktarda mineral ve vitamin bulundururlar,hemen yoksa al !

3.ÖĞLE ARASI:Evden getirmek mümkünse;kepekli tost,küçük kasede zeytinyağlı olabilir yanında domates salatalık ayrıca evde salata hazırlamak iyi fikirler arasında ton balık,haşlanmış tavukla veya yumurta salatanızı çeşitlendirebilirsiniz.
 Dışarda Yemek Yiyorsanız;sebze veya etli sebze yemeği yağsız olmak şartıyla,çorba yanında ekmek varsa makarna ve pilav tüketmemeliyiz ve üçü arasında tercih yapmalıyız.

             ünlem işareti ile ilgili görsel sonucuHER GÜN 1,5 LİTRE SU EN AZ GÜN İÇİNDE TÜKETİLMELİ!
                                   HAREKET ET! GÜN İÇİNDE ASANSÖR' E BİNME MERDİVEN                                                  ÇIK, EV İŞ ARASI MESAFE KISA İSE YÜRÜ!
              
                                   
         Bukadar teşekkürleerrr.....
  

YAĞMURLU BİR GÜNDEN YAZIYORUM

                 


Bu saatte ne güzel uyunur,sonra güzel ekmek kızartmaları yapılır,çilekli reçelle eşinde karşında en mutlusundan bir kahvaltı ve huzur...

Bugün bir sevinçli bir haber gelse,umutlu mutlu...
mutluluk sarsa içimizi..
sevdiklerimizi yürekleri....



Silence

biz bilmeden biri bize iyilik yapmış olsa mesela,
karşılıksız,yalansız,çıkarsız
düşünmemiz gereken sadece  cocuklarımız olsa..

Days…

Kararmamış olsa hiç içimiz..
duygular silinmese mesela..
kimse kimseyi hor görmese ..
Ve unutulmasa kötü günler hep geçer ...

MUTLU OLUNUZ...


YENİ ÜRETİM









7 Nisan 2015 Salı

KARİKATÜR MÜ DEDİNİZ ?

1981 doğumlu İspanyol karikatür sanatçısı Joan Cornella’nın espri anlayışı beyin fırtınası yaptırıyor... Bu zamana kadar komik çizimler görseniz de bu çizimler düşündüren güldüren farklı pencereden bakmayı isteyen cinsten, Dünyanın en psikopat mizah anlayışına sahip ismi Cornella’nın çizimlerinden birkaçı..

































3 Nisan 2015 Cuma

HAFIZA VE ZEKA GELİŞTİREN 5 TEMEL TAKTİK !



Çocuklarımıza çevremize,işimize daha verimli olmak için hafızamızı ve zekamızı keskinleştirmek şart,bu konuda sürekli araştırmayı seviyorum bu yazı araştırılmış teyit lenmiş bir yazı şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum!!

  



1. Zekânızı parlatın!


Keskin bir zeka  daha rahat olmamızı, iyi ilişkiler kurmamızı, iyi beslenmemizi ve sağlıklı bir yaşam sürmemizi sağlar. Zihinsel aerobik yapma, hafızayı geliştirir ve Alzheimer hastalığı riskini azalttır. Araştırmalar  beynimizi aktif tuttuğumuzda, inanılmaz derecede beyin veriminin arttığını buldu, hatta sadece birkaç hafta sonra bile!

zekanızı parlatmak için tavsiyeleri okuyun uygulayın!zihinsel ufkunuzu genişletmek için farklı deneyimler yaşayın örneğin, yeni bir yere yolculuk yapmak, enstrüman çalmayı öğrenmek, balo dansı yapmak veya okula geri dönmek olabilir. 

Üç Temel Hafıza Tekniğini Öğrenin uygulayın!
Bakın: Hatırlamak istediğiniz şeye odaklanın.
Kapın: Bilginin zihinsel kesitlerini hayal edin.
Bağlantı Kurun: Beyninizde kesitleri birbirine bağlayın / birleştirin.
Bulmacalar, oyunlar, okuma ve diğer düşünsel hobiler ile zihinsel olarak aktif kalın, fakat beyninizi çalıştırdığınızdan ve beyninizi zorlamadığınızdan emin olun- hayal kırıklığı ve üzüntü yaratmadan ilginizi çeken meydan okuma seviyenizi bulun 

2. Sağlıklı ilişkiler geliştirin

Sosyal olarak aktif olun bu kişiler diğerlerine oranla daha uzun ömürlü sayılabiliyor inanılmaz ama gerçek!Eşinizle  cinsel ilişkinizi güçlendirin çünkü iyi seks daha uzun yaşamak demektir,kan basıncını düşürür, ağrıyı azaltır, dinlendirici bir uyku çekilmesini sağlar, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir bu sayede enfeksiyona karşı daha iyi mücadele ederiz.

Empati—Başka bir insanın duygusal bakış açısını anlama ve bu anlamayı vurgulama kabiliyetimiz. Herkes empati uzmanı olmamasına rağmen, bize empatik yanıtlarımızı vurgulamayı öğreten kolay egzersizlerle yeteneklerimizi geliştirebiliriz.

Dikkatli Dinleme Egzersizini Deneyin: eşinizden veya arkadaşınızdan bir duygu veya onun için önemli olan bir konu hakkında konuşmasını isteyin ve hiç kesmeden veya yorum yapmadan dinleyin. Gözünün içine bakın ve odaklanın. 5 dakika sonra, nasıl hissettirdiği hakkında birbirinizle konuşun

3.Stresi azaltmak

Stressiz  yaşam düşünülemez  fakat strese karşı daha sağlıklı tepkiyi öğrenebiliriz. Daha uzun ve daha iyi bir yaşantı sürmek için stresi en aza indirebileceğimiz bazı adımlar var bunlar !
Evinizdeki ve yaşamınızdaki karmaşıklığı kontrol edin.
Bazen bizi zorlayan insan karmaşıklığına sahip oluruz bu yüzden gerçekten ilgilendiğimiz kişiler için daha fazla zamana sahibiz. Yapmanız gerekenler listesinden birkaç kısmı / parçayı çıkarmayı deneyin.
Çoklu Göreve Dikkat Edin: Yavaş olun ve bir seferde bir şey alın.
Meditasyon Yapmayı Öğrenin: Düzenli meditasyon sadece stresi azaltmaz aynı zamanda, bağışıklık sistemini güçlendirir, kireçlenmeden kronik ağrıya kadar çeşitli medikal durumların iyileşmesini sağlar.
“Hayır” deme konusunda kendinize yetki verin. Yeteri kadar “hayır” demediğimiz zaman, daha fazla sorumluluk alırız ve endişeli, kızgın, içerlemiş ve tutsak kalmış hissederiz.                                                           
4. Pozitif düşünün

İyimserler, kötümserlere göre daha muhteşem bir yaşam beklentisine sahipler.Yarım bir bardağı dolu görmeye çalışın
Son yapılan araştırmalar, aklımıza koyduğumuzda iyimserliği öğrenebileceğimizi gösteriyor.
Ruhsal dünyanızı keşfedin. Haftada bir ibadet evlerine katılma, hiç katılmayanla kıyaslandığında, 7 yıl daha hayat kalma ile ilişkilendirilir.


5.  Çevrenizi düzenleyin

Çevremizin nasıl hissettiğimiz ve ne kadar yaşadığımız üzerinde büyük bir etkisi vardır. İster tamamiyle trafik, gürültü, hava kirliliği olsun, isterse de estetik veya yatak odası ısısı gibi daha kişisel çevresel konular olsun, kaliteli uzun yaşamımız sadece bu etkilere adpte olmamızı değil aynı zamanda da bireysel tatlarımızı ve ihtiyaçlarımızı karşılama için onları şekillendirmeyi öğrenmemizi gerektirir.
Evinizi veya iş yerinizi dizayn ederken işlevi ve estetiği göz önünde bulundurun. Karmaşıklığı ve gürültüyü kontrol edin ve uykunuzu ve rahatlığınızı artıracak şekilde yatak odanızı düzenleyin.
Güneşe, dumana, kirli havaya, ve diğer hava kökenli zehirlere maruz kalmanızı en aza indirin.
Yolda güvende olun. Kendiniz başa çıkamıyorsanız başkasına sürdürün.
İş yerinizi güvenli ve konforlu yapın.
Konfor ve güvenlik için ergonomik dizaynlar düşünün.
Aşırı yüklü bilgiden kaçınmak için teknolojinizi yönetin.

2 Nisan 2015 Perşembe

BAŞARI HİKAYELERİ'NİN EN BÜYÜĞÜ





Hayatı “çaresizliklerle” dolu bir adamın öyküsüdür!

7 Yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı.

8 Yaşında okuldan alındı ve köyde yaşadı.

10 Yaşında yüzü kanlar içinde kalacak şekilde, yeni okulundaki hocasından dayak yedi.

17 Yaşında hayalindeki okulun istediği bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı.

24 Yaşında tutuklandı, günlerce sorguya çekildi ve 2 ay tek başına bir hücrede hapis yattı.

25 Yaşında sürgüne gönderildi.

27 Yaşında kendisinden bir yaş büyük meslektaşı kendisinin de üyesi bulduğu derneğin çalışmaları ile kahraman ilan edilirken, kendisi hiç önemsenmiyordu. Doğduğu şehrin merkezinde rakibi törenlerle karşılanırken, o kalabalık arasında yalnız başına olanları izliyordu.

30 Yaşında kendisi başka şehirleri düşman elinden kurtarmaya çalışırken, doğduğu şehir düşmanların eline geçti.

30 Yaşında amiri, onu kendisinden uzaklaştırmak için başka göreve atanmasını sağladı. Yeni görevinde fiilen işsiz bırakıldı. Aylarca boş kaldı.

37 Yaşında böbrek hastalığından Viyana’da 2 ay hasta ve yalnız halde yattı.

37 Yaşında komutan olarak yeni atandığı ordu dağıtıldı.

38 Yaşında Savunma Bakanı tarafından görevinden atıldı.

38 Yaşında bir toplantıda giyebileceği bir tek sivil elbisesi bile yoktu ve başkasından bir redingot ödünç aldı. Ayrıca cebinde sadece 80 lirası vardı.

38 Yaşında kendisi için tutuklama kararı çıkarıldı.

38 Yaşında en yakın beş arkadaşından üçü, onun Kongre temsil heyetine üye olmaması için oy kullandı.

39 Yaşında idam cezasına çarptırıldı.

Sonra ne mi oldu?

42 Yaşında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı oldu.

Okuduğunuz öykü efsanevi lider Mustafa Kemal Atatürk’e aittir.

Kişisel sorunlar büyük başarıların önünde engel değildir.

Mustafa Kemal kişisel kurtuluş savaşı ile ülkeyi kurtarma savaşını birlikte götürebilmişti.

Atatürk başlangıçta tek kişiydi. Her şey bir insanla başladı. Her şey bir insanın beyninde başladı.
 Sonra diğer insanların katılımı ile büyüdü. Amaçlanan sonucun elde edilmesiyle de başarıya ulaşıldı.

Başlangıçta büyük hayalleri ama küçük hayatları vardı.

Kabuklarını kırıp kişisel sınırlarını yiyerek ilerlediler.

Kendilerine güvenlerinden başka başlangıç sermayeleri yoktu.




1 Nisan 2015 Çarşamba

KENDİN OL

 
             
                   *Utangaç olma.Ama saygısız da olma
               
                  * Gerektiğinde kötü görün,risk al,belki saygınlığını yitir ama kendin ol,
               
                  *Kendini başka biriyle paylaş,
               
                  *Açıl ve incinmeye hazır ol.
             
                  *Kendi bölgene skışıp kalma.
               
                   * Dürüst  ol ve korkuyu tat ama KENDİN OL... 






İLHAM VEREN TASARIMCIKLAR


üretmek, hayata dokunmak ,düşlerini hayata geçirmek,bazen yaşadığın mekana ruhunu  katmak
ben taş boyuyorum kendimi iyi hissediyorum,üretmek güzeldir kendinizi dinler neler yapabileceğinizi ortaya koyarsınız...hayal gücünün sınırımı var benim yok....
                      işte kocaman hayal gücü olan insanlardan birkaç tasarım ......