4 Mayıs 2016 Çarşamba

YAŞAMINIZA YÖN VERMEK!




Yaşam dediğimiz yolda bazen karşılaştığımız engeller karşısında hangi yöne gideceğimizi bilemeyiz,bir yol bulmak bazen zor gelir, yaşam mücadele ile geçer bazen,  En başarılı kişilerin uyguladıkları 77 formül kitabının yazarı Mark Foo’nun litemind.com‘da kaleme aldığı,yaşam ile ilgili  ipuçlarını  hiç okumuşmuydunuz ?okuyun  çünkü bunlar yaşamınıza yön verecektir.


1. Evinizdeki kağıt yığınlarından kurtulun ve doğaya karşı sorumlu olduğunuzu, kağıtları geri dönüşüm kutularına atarak gösterin.

2. En çok kimi beğeniyorsunuz? Kendinizi gelecekte nasıl bir resmin içine koyuyorsunuz? Kim olmayı arzuluyorsunuz? O zaman kendinizi o kişi gibi görmeye başlayın.

3. Beklenmedik olayların olumlu sonuçlar verebileceğini düşünün. Dalai Lama’nın dediği gibi; “İstediğini elde edememek, bazen harika bir fırsatı doğurabilir, unutma .”

4. Hayran olduğunuz kişilere, şu anda bulundukları konuma nasıl geldiklerini sorun. Onların hikayelerini dikkate alın, tecrübelerini bir yere not edin.

5. Alkol ve sigara ve diğer kötü alışkanlıklarınızı bırakın.

6. Yaşamınızdan olumsuzlukları çıkartın. İstemediğiniz kişiler ve yapmak istemediğiniz meslekten uzak durun. Sizi üzen arkadaşlarınız varsa, kendinizi zorunlu hissedip onlarla görüşmeye devam etmenin hiçbir anlamı yok.

7. Yeni bir güne, yapacaklar listesi ile başlayın. Gün içerisinde yapmanız gerekenleri önceden bilmek, doğru bir yönde programlı bir şekilde ilerlemenizi sağlar.

8. Evinizi dip bucak temizleyin ve zamanı geçmiş ne varsa atın. Tabi sadece eski faturalar değil aynı zamanda eski eşyalarınızdan da, bir hayır kurumuna bağış yaparak kurtulabilirsiniz.

9. Kişisel kayıtlarınız için bir dosyalama sistemi oluşturun.

10. Bütçenizi gözden geçirerek, yalnızca ihtiyacınız olan şeyleri baz alarak, bir yiyecek alışverişi listesi yapın ve markete gidin.

11. Mesleğinizden memnun değil, fakat ne yapmak istediğinizi bilmiyorsanız, bu konuda ki testlere girin. Böylelikle, nelere yatkın olduğunuz ve nelere yeteneğinizin olduğunu anlarsınız.

12. Profesyonel danışmanlardan danışmak istediğiniz konularla ilgili yardım alabilirsiniz. Birçok insan geçmişin ağır yüküyle didişiyor ve onları harekete geçmesini engelleyecek duygusal yoğunlukların üstesinden gelemiyor. Bu gibi durumlarla bir an önce yüzleşin ve uzman yardımıyla yolunuza daha iyi ve sağlıklı bir biçimde devam edin.

13. Dolaplarınızı gözden geçirin ve zamanı geçmiş olanları (ilaçlar, yiyecekler ..vs) çöpe atın.

14. Kendinize tam tahıllı ve düşük kalorili yiyeceklerden oluşan bir diyet planı hazırlayın.

15. Bu diyet planına vitaminleri ekleyin. Vitamin takviyesi bilumum hastalıkların yanı sıra, kanser ve osteoperosise yakalanma riskini azaltır.

16. Dans, bisiklet vs. gibi yapmaktan keyif alacağınız aktivitelerden oluşan bir egzersiz planı oluşturun.

17. Ertelediğiniz randevularınızı gerçekleştirin, özellikle sağlıklı ilgili olanları hemen yerine getirin.

18. Zihinsel egzersizler yapın. Bulmaca, su doku veya diğer kelime oyunları beyninizi daha aktif tutar. Tabi aynı zamanda hoş da vakit geçirebilmenizi sağlar. Yapılan araştırmalar bu gibi egzersizlerin zihinsel yeteneklerin gelişmesinde önemli bir katkısı olduğunu kanıtlamıştır.

19. İlgilendiğiniz herhangi bir konuda blog oluşturun, fikirlerinizi yazın. İnternet çağına ayak uydurun.

20. Bir okuma listesi yapın ve kitap kulübüne üye olun. Bu aynı zamanda, sosyalleşmenize de yardımcı olur.

21. Kendinize vakit ayırın. Amerikalı ünlü gazeteci ve yazar Susan Taylor, şöyle der; “Sessizce durup zaman geçirmek , zihninizin yenilenmesine yardımcı olur.

22. Nefes egzersizleri ve meditasyon yapın. Stresli kişinin, tüm üretim katmanları zarar görür, dolayısıyla işe derin nefesler alarak başlayın.

23. Sözlerinizde ve eylemlerinizde dürüst olun ve ağzınızdan çıkanlarla uyguladıklarınız her zaman birbirini tutsun.

24. Geçmişteki hatalardan ders çıkarın. Hatalar çok fazla tekrarlanmadığı ve öğrenmenin bir parçası olarak görüldüğün zaman, bu uzun vadede sizlere fayda sağlayacaktır.

25. Değerli bir yaşamın parçası olabilmek için, ihtiyacı olanlara yardım edin.

26. Yeni bir dil öğrenin veya hobi edinin.

27. Sizlere ilham verebilecek biyografiler okuyun. Yeni fikirler edinmek için, başkalarının hayatlarını nasıl düzene soktuklarını araştırın, öğrenin.

28. Yabancılarla konuşun. Planlanmamış sohbetler tahmin edemeyeceğiniz kadar ilham verici olabilir. Deneyin.

29. Uzakta yaşayan arkadaşlarınız ve akrabalarınızla tekrar iletişime geçin. Özlem duyduğunuz kişileri aramayı, kesinlikle ertelemeyin.

30. Diş fırçanızı periyodik olarak değiştirin çünkü eskisi bakteri yuvası olmuş olabilir.

31. Daha sık kestirin. Uykusunu almış olan bir kişinin zihni her zaman daha açıktır.

32. Her gün en az 6 bardak su için. Yeterli su tüketen kişinin enerji seviyesi fazla olur.

33. Fotoğraflarınızı düzenleyerek, albümler oluşturun.

34. Sanat aktivitelerini takip edin. Sanat galerilerine gidin, vizyonunuzu geliştirin.

35. Bir hobi bulun ve bunun kulübüne üye olun.


36. Yapmak istediklerinizi bir takvim üzerinde işaretleyin. Gözünüzün önünde görsel bir hatırlatıcı olması, hayatınızı çok kolaylaştıracaktır.

5 yorum:

  1. %50 sini yapıyorum sayılır..

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru yzmışsın birkaçını bile yapmak iyidir . HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN,

    YanıtlaSil
  3. Ay ne güzel bir liste! Emeğinize sağlık:) bende hemen hemen yapıyorum. listenin ilk ipucunu görünce sevindim, her Pazartesi evimizin önünden ambalaj atıkçısı geçiyor biz kağıtları ve geri dönüşümleri hiç çöpe atmayız ambalaj poşetlerinde biriktirip görevlilere teslim ediyoruz:))
    bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum blogunuzu gfcde takibe aldım, bende beklerim sevgilerle!:)
    http://meleksalman.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Sizi blog keşif etkinliğinden takipteyim bana da beklerim sevgiler :)
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com/

    YanıtlaSil